16 Οκτ 2018

Με αφορμή το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για «κανένα νοικοκυριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», στη συνάντηση που είχε με την Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε στις δηλώσεις του ότι «θα περάσουμε (σ.σ. οι πολίτες) δύσκολες στιγμές, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπαρκτή και μεγάλη οικονομική κρίση».

 

Με τη βεβαιότητα όμως ότι το 2015 είναι χρονιά εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευσή του για αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου -«και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο». Ταυτόχρονα όμως, κατέθεσε τη βούλησή του ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλώς μια εναλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, αλλά το τέλος «στο καθεστώς της φαυλότητας, της διαφθοράς των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν και σήμερα να την λεηλατούν».

 

Βασικό θέμα της συνάντησης όμως ήταν το πρόγραμμα της Περιφέρειας για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά έχουν στερηθεί το ρεύμα. Με αφορμή αυτό, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι η δυνατότητα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης είναι υπαρκτή, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Και, συγχαίροντας την περιφερειάρχη, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της να καλύψει τις ανάγκες για 10.000 νοικοκυριά τουλάχιστον.

«Η Περιφέρεια πρέπει και θα σταθεί ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση», δεσμεύτηκε από την πλευρά της η Ρ. Δούρου, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, όπως θα επιθυμούσε η κυβέρνηση, όπως είπε. 

Αναζήτηση

My Candidate List

Κανένα Αγαπημένο Ακόμα

Κύλιση στην Αρχή