16 Οκτ 2018

Νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας περίπου 2.500 μετανάστες, κυρίως συριακής καταγωγής,  από το νησί της Λέσβου, όπου η κατάσταση είναι «εκρηκτική».

Οι μετανάστες, που πλήρωσαν 50 ευρώ εισιτήριο για ενήλικες και 25 ευρώ για τα παιδιά, τονίζουν πως δεν ήρθαν στην Ελλάδα, για να δημιουργήσουν πρόβλημα, παραδεχόμενοι, ωστόσο, πως η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι αποπνικτική.

Συνολικά, στη Μυτιλήνη, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι βρίσκονται περί τους 9.500 μετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Σύροι, ενώ νέες καραβιές καταφθάνουν καθημερινά, μεταφέροντας εκατοντάδες από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλοίο από την περασμένη Πέμπτη έχει καταπλεύσει τέσσερις φορές στον Πειραιά, μεταφέροντας μετανάστες από νησιά του Αιγαίου, όπου η κατάσταση είναι ασφυκτική, όπως την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λέσβο. Έτσι, μέσα σε πέντε ημέρες πάνω από 9.000 μετανάστες από τη Συρία έχουν φτάσει στην Αθήνα.

Όμως, οι περισσότεροι δεν έμειναν στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά συνέχισαν το μακρύ ταξίδι τους, ταξιδεύοντας με λεωφορεία των ΚΤΕΛ και με τρένα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη, ώστε μέσω Σκοπίων να φύγουν για κάποια χώρα της Ευρώπης. Κύριες χώρες προτίμησης τους είναι η Γερμανία, η Σουηδία κι η Νορβηγία. 

Αναζήτηση

My Candidate List

Κανένα Αγαπημένο Ακόμα

Κύλιση στην Αρχή